Zonnepanelen

Zonnepanelen zetten daglicht om in elektriciteit. Met een zonnepaneelinstallatie kan je voor een deel in je eigen stroombehoefte voorzien en een aanzienlijke som besparen op je elektriciteitsfactuur. Daarnaast draag je ook rechtstreeks bij tot de groene energietransitie. Voor de stroom die je op het net zet krijg je een vergoeding. Naast de directe financiële impact stijgt je woning ook in waarde. 

Met een zonnepaneelinstallatie wordt je onafhankelijker van grote prijsschommelingen. Bij hoge energieprijzen zullen de injectietarieven namelijk ook sterk stijgen. 

De plaatsing van de zonnepaneelinstallatie is relatief eenvoudig. Wanneer het systeem op een dak geplaatst wordt, is er meestal geen stedenbouwkundige vergunning nodig. 


Contact
a white hard hat sitting on top of a solar panel

Selectievoorwaarden zonnepanelen

Full Solar werkt uitsluitend met TIER 1 zonnepanelen waarvan de producent een lange productgarantie biedt. Vaak met een voorkeur voor Full Black panelen en een focus op prijs.

  1. Tier 1-classificatie: Canadian Solar behoort tot de hoogste categorie van zonnepaneelleveranciers volgens onafhankelijke branchebeoordelingen. Dit betekent dat ze voldoen aan strenge kwaliteitsnormen en uitstekende prestaties leveren.
  2. Full black-ontwerp: De Canadian Solar-panelen zijn ontworpen met een elegante full black-esthetiek, waardoor ze naadloos integreren in elke omgeving en een visueel aantrekkelijke toevoeging zijn aan je woning of bedrijfspand.
  3. 25 jaar productgarantie: Met een indrukwekkende productgarantie van 25 jaar biedt Canadian Solar gemoedsrust en vertrouwen in de duurzaamheid en betrouwbaarheid van hun panelen. Dit waarborgt een langdurige en consistente energieopwekking gedurende vele jaren.
  4. Uitstekende prestaties: Canadian Solar-panelen staan bekend om hun hoge energie-efficiëntie en superieure prestaties, zelfs onder verschillende weersomstandigheden. Dit resulteert in een maximale energieopbrengst en een snellere terugverdientijd van je investering.
  5. Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid: Canadian Solar is toegewijd aan duurzaamheid en milieuvriendelijke praktijken. Hun panelen worden geproduceerd met behulp van geavanceerde technologieën en materialen die de impact op het milieu minimaliseren.


Ontdek meer

Selectievoorwaarden omvormer

In 90% van de gevallen stellen we een stringomvormer voor. Dit is de meest budgetvriendelijke oplossing. De panelen worden via solarkabel verbonden aan een centrale omvormer. Deze wordt dicht bij de verdeelkast geplaatst. 

In specifieke gevallen (kleine daken met veel schaduw maar grote energiebehoefte), stellen we microomvormers voor. Ieder paneel krijgt hierbij zijn eigen omvormer, wat de opbrengst maximaliseert. Dit soort systemen zijn duurder maar hebben het voordeel dat ze algemeen gezien langer meegaan dan de standaard string omvormers.

Bij de plaatsing van een batterij kunnen we zowel een hybride- als een retrofit omvormer plaatsen

Leer meer

Administratie

De administratie van een installatie valt goed mee. U ontvangt van Full Solar alle nodige documenten om u installatie aan te melden bij Fluvius. Hierna kan u genieten van je eigen groene stroom.

Installatie aanmelden

Benieuwd wat Full Solar voor jou kan betekenen?

Vraag dan zeker een vrijblijvend plaatsbezoek en advriesgesprek aan via het contactformulier.